Zdravo.

Prvo bih htela da se predstavim, konvencionalno: Moje ime je Katarina Atanacković. Odrasla sam u Lešnici, malom mestu na zapadu Srbije. Srednju školu, gimnaziju „Vuk Karadžić“, sam završila u Loznici, gde sam upoznale divne ljude, sada već dugogodišnje prijatelje. Diplomirala sam sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, juna 2009. godine.

Ideja: Do trenutka diplomiranja nisam shvatala koliko je teško naći svoju poziciju u društvu i baviti se smislenim radom. Sudarajući se sa tom činjenicom, trebalo mi je prilično vremena da shvatim kako da se izmaknem i da nije rešenje u čekanju prilike, nego stvaranju iste i pokušajima. Rešila sam da stvorim situaciju, u kojoj ću se baviti produktivnim poslom, koji je u isto vreme meni blizak i interesantan.  Iz toga sledi nastanak ovog bloga. Ideja mi je da, pored skromnog bavljenja sociologijom, prevođenjem tekstova čitaocima priblažim tematiku ove nauke, a da sociolozima olakšam čitanje nekih, do sada, neprevođenih članaka, istraživanja… Izvesno je da će pored prevedenih tekstova blog sadržati i linkove za srodne sajtove, a možda i neke druge zanimljivosti, jer sociologija obuhvata sve.

 

 

 

Jedno reagovanje »

  1. Zdravo. Drago mi je što sam naišla na ovaj sajt.
    Sada sam poslednja godina srednje škole i razmišljam o studijama sociologije, takođe na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Želela bih da saznam malo više o sociologiji. Mislila sam da na primer, sajt obogatite vašim člancima o sociolozima, društvu u Srbiji, ili uopšte vašim mišljenjem. Shvatam da mi još izmiče velika slika koju sociologija pravi, hvatam tek njene male delove. Nadam se da će mi ovo biti od pomoć i u potpunosti podržavam i pohvaljujem vašu produktivnost. :]

    • Jovana, najlepše hvala na predlozima i pohvalama:). Uvek je dobrodošlo sveže mišljenje. Sociologija je divna nauka, nadam se da nećeš pogrešiti. Veliki pozdrav:)

  2. Ако примаш оне,који су на пропутовању за Крушевац,где се такмиче:Намћори,Угурсузи и Баксузи,онда изволите…?
    Иначе је нешто друго све,а нарочито “Свја“ !

Postavi komentar